2016. november 3., csütörtök

Agytorta

Ki ne szeretné a finom ízletes tortákat? Szokás azt mondani, hogy ha egy süti finom, akkor nem feltétlenül kell szépnek is lennie...na de azért van, ami átmegy egy két határon, nem igaz?
Mit szóltok ehhez az emberi agyvelőt formáló tortához?
Már mesélem is, hogyan tudjátok ti is sokkolni vele a vendégsereget.






















A torta alapja: vörös bársonytorta, melynek általam használt receptjét ITT találhatjátok.
Azért ezt a fajta tortát használom, mert ha felvágjuk, vérvörös, szivacsos tortát kapunk, ami passzol a véres agyhoz.
Én egy félgömb alakú edényben sütöttem meg, amit aztán formára faragtam egy éles késsel, amikor már teljesen kihűlt. Miután agy alakúra faragtam, kívülről bekentem vanília aromával ízesített felvert cukrászhabbal, és beraktam pihenni fél órára a hűtőbe.

Ameddig pihent, elkészítettem a fondantot, melynek általam használt receptjét ITT találhatjátok, azzal a különbséggel, hogy pár csepp piros ételfestéket adtam hozzá, így egy szolid rózsaszín masszát kapva. A fondantból különböző vastagságú és hosszúságú kígyókat-hurkákat formáztam, amikkel aztán agytekervény mintában beborítottam a tortát, ügyelve a két agyféltekét elválasztó mély barázdára.
Amikor már teljes egészében emberi agyra emlékeztetett, bekentem az egészet 2 evőkanál meggylekvár és egy evőkanál víz keverékével. Ettől nem csak fényesebb, de még élethűbb is lett a torta.

Jó étvágyat kívánok mindenkinek.





Amennyiben bármi véleményed/észrevételed lenne, kérlek írd meg kommentben!
Ne felejts el feliratkozni a rendszeres olvasók közé.
Még több ötletért likeold a facebook oldalamat :)
Amennyiben elkészítetted az itt látható dolgok valamelyikét, kérlek feltétlenül oszd meg velem!!!
Remélem, Ti is örömötöket lelitek majd ezeknek a kísérteties kis fickóknak az elkészítésében!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése